Vergeet de Spaanse playa, Vamos a la Borkum

Het Duitse Waddeneiland Borkum, voor de Groningse kust, heeft vanaf zaterdag zijn eigen zomerhit: Vamos a la Borkum. Joey Tualena (35) van reclamebureau Studio Plakband geeft tekst en uitleg.

Een eiland met een eigen zomerhit. Hoe kwam het zo?

„Er rijdt sinds afgelopen lente een trein rechtstreeks van Groningen naar de veerterminal in de Eemshaven, waar je op de boot naar Borkum kunt. Om deze verbinding en het eiland meer naamsbekendheid te geven, riep de VVV van Borkum op om hier iets voor te verzinnen.”

En jullie voorstel won.

„Ja. Al kwam het idee voor een zomerhit pas nadat we de opdracht al hadden gekregen. We dachten: het is hartstikke zomer, maar er is nog helemaal geen zomerhit. Toen hebben we er een gemaakt, samen met muziekstudio Kudo Studio.”

Opgenomen op het station in Groningen.

„Klopt, we hebben het buitenlandgevoel gegoten in een filmpje op de plek waar we vandaan komen. En waar de trein richting het eiland vertrekt. Met het filmpje willen we anderen uitdagen om hun buitenlandgevoel in een filmpje te verpakken, met als basis onze hit. De twee beste filmpjes winnen een weekend weg naar Borkum voor vier personen.”

Was je zelf al eens a la Borkum gegaan?

„Nee! Niet voor we hiermee bezig gingen. Ik heb het eiland bezocht met twee vrienden. We hadden wat vooroordelen, vooral omdat er zo’n toeristentreintje rondrijdt, maar we zijn verrast. Het eiland is ongeveer zo groot als Terschelling en er heerst een ontspannen sfeer. En de zeehonden liggen er gewoon voor het strand.”

Meedoen met de videouitdaging kan van 11 tot en met 25 augustus. Voor meer informatie en de clip, zie www.treinbootborkum.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.