Verkeershinder tunnel Noordhorn opgeheven

Sinds maandagavond zes uur zijn beide rijbanen in de rondwegtunnel bij Noordhorn weer beschikbaar voor het verkeer over de Friesestraatweg.

Vorige week woensdag moest één rijbaan worden afgesloten, toen bleek dat een deel van het wegdek een paar centimeter omhoog was gekomen. Hierdoor zijn drempels ontstaan die maandagmiddag door medewerkers van het bedrijf Oosterhof Holman uit Grijpskerk zijn weg gefreesd.

Sensoren in wegdek

Uit voorzorg werden verleden week vrachtwagens met zand op het wegdek geplaatst om verdere problemen te voorkomen. Maandagmiddag zijn de trucs weggehaald. Na het frezen van de bulten op het wegdek kon de afsluiting van de ene rijbaan worden opgeheven. Volgens woordvoerder Henk Bouwkamp van de provincie Groningen zijn in het wegdek inmiddels sensoren aangebracht. ,,Zo kunnen wij monitoren of het wegdek mogelijk opnieuw in beweging komt’’, zegt hij. ,,Als dat het geval is kan de provincie als wegbeheerder onmiddellijk maatregelen treffen.’’ Deskundigen bij de provincie gaan er vooralsnog niet vanuit dat het probleem zich zal herhalen.

Verkeershinder

Overigens is de oorzaak van het omhoog komen van delen van het wegdek in de tunnel nog niet achterhaald. ,,Om daarachter te komen, wordt nader onderzoek ingesteld’’, meldt Bouwkamp. De afsluiting van één van de twee rijbanen in de tunnel zorgde voor filevorming. Aan beide kanten van de tunnel stonden regelaars om het verkeer in goede banen te leiden. Mede doordat de brug over het Van Starkenborghkanaal in Noordhorn langdurig gestremd is, kwam het oponthoud in de tunnel ongelegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.