Verkrachting of wilde seks? OM eist drie jaar cel

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag drie jaar celstraf geëist tegen een 35-jarige man uit Groningen wegens verkrachting en een poging tot mensenhandel.

Tijdens een huiszoeking vonden agenten een filmpje op de laptop van de verdachte. Te zien is dat hij seks heeft met zijn vriendin. Volgens de agenten is er sprake van verkrachting. De verdachte: ,,Niet waar. Het was wilde seks.”

De vrouw deed aangifte nadat ze door de politie was gehoord. Later kwam ze op haar verklaring terug. Volgens de officier van justitie is het niet uitgesloten dat de vrouw dor de verdachte onder druk is gezet. Bewijzen zijn daar niet voor.

Behalve van verkrachting wordt de man er ook van beschuldigd dat hij heeft geprobeerd een andere vriendin te dwingen in de prostitutie te werken (mensenhandel). De man is in 2014 voor dit strafbare feit veroordeeld. Volgens de verdachte heeft hij zijn leven gebeterd, maar wordt hij door de politie voortdurend lastig gevallen en geconfronteerd met zijn verleden.

De verdachte werd in januari vorig jaar met veel politie-inzet en getrokken pistolen gearresteerd in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. De man deed daarover zijn beklag. ,,Het leek wel alsof ik Bin Laden was.’’ De rechter: ,,Bin Laden is dood, maar u leeft nog.''

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.