Verlengde kade Lauwersoog groots geopend

Met een spectaculaire show van duikers en zeemeerminnen op stelten is zaterdagmiddag de vernieuwde haven van Lauwersoog geopend.

De acteurs van Close Act beenden dwars door het publiek, dat zich had verzameld op de nieuwe verlengde kade in de vissershaven.

Daar ontstaken gedeputeerde Henk Staghouwer, wethouder Herwil van Gelder, havendirecteur Harm Post en aannemer Karst Beens samen met visser Johan Rispens een fakkel op diens kotter, die in de eveneens nieuwe scheepslift was gehesen.

De verlengde kade was een langgekoesterde wens van de schippers. Tegelijk is ook een drijvende steiger aangelegd aan de strekdam en heeft de passantenhaven een ruimere doorvaart gekregen.

De schippers grepen de gelegenheid aan om met pamfletten op de scheepslift een andere wens onder de aandacht te brengen: het baggeren van het Westgat. Doordat deze vaargeul nu dichtslibt, is de haven slecht bereikbaar.

Na afloop van de festiviteiten op de verlengde kade, met een braderie, een foodplein en kinderactiviteiten, werd aan het begin van de avond het startschot gegeven voor de Colin Archer Memorial Race, een zeilwedstrijd van Lauwersoog naar het Noorse Larvik.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.