Vernieuwd Old Wolde later klaar

De bouwwerkzaamheden bij verpleeghuis Old Wolde en de Oude LTS in Winschoten worden binnenkort volop hervat.

De laatste weken is er weinig activiteit op de beide bouwlocaties. Van een absolute bouwstop is volgens Harm de Vries, algemeen directeur van ontwikkelaar VastGoud, geen sprake. ,,Soms gaan dingen wat langzamer dan je verwacht of hoopt. En soms is van de buitenkant ook niet te zien wat we doen.”

Zoektocht

Dat er sprake is van wat minder activiteit erkent De Vries wel. Dat heeft volgens hem te maken met de zoektocht naar een nieuwe financier/belegger. Of zoals De Vries het noemt: ‘ het afzetten van enkele gebouwen’.

Volgens De Vries is hij er in geslaagd een nieuwe financier te vinden. Over enkele dagen hoopt hij de zaak te kunnen afronden. De panden die van eigenaar veranderen zijn het Dokhuis in Oude Pekela en de oude LTS, het complex in hartje Winschoten waar naast zorgappartementen ook enkele bedrijven uit de zorgsector een plek krijgen.

Omwonenden maken zich zorgen

Omwonenden maken zich zorgen over de voortgang van het project in de Winschoter binnenstad. Ook op het stadhuis van Winschoten is opgevallen dat de voortgang van het project zo op het oog stagneert. De Vries verzekert dat er snel weer zichtbare activiteit zal zijn. De bouwprojecten Oude LTS en Old Wolde staan absoluut niet ter discussie. Wat betreft de werkzaamheden bij Old Wolde verwacht hij dat rond de jaarwisseling, afhankelijk van weersomstandigheden, de nieuwbouw afgerond kan worden. ,,Het is ook niet niks wat we daar moeten doen. De laatste fase betreft zevenduizend vierkante meter.” Aanvankelijk lag het in de bedoeling dat de nieuwbouw aan het verpleeghuis omstreeks oktober zou zijn afgerond. Niet alleen de zoektocht naar een nieuwe investeerder heeft tijd gekost, ook de interne verhuizing van bewoners van Old Wolde was enigszins vertraagd.

Hennie Sanders, directeur van Zorginstelling Oosterlengte, waar Old Wolde onder valt, zegt het volste vertrouwen te hebben in VastGoud. ,,We zijn steeds op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en wisten daarom dat de bouwprojecten op een laag pitje stonden. Al met al lopen we een vertraging van enkele maanden op, maar voor zo’n groot project valt dat best mee.”

Recente ontwikkelingen

Volgende week gaat Sanders personeel, bewoners en familie van bewoners op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen. Ze hecht er aan te stellen dat Oosterlengte altijd aan de financiële verplichtingen heeft voldaan, wat betreft het project Old Wolde. ,,Je hoort soms de vreemdste verhalen.” De totale re- styling van Old Wolde kost 25 miljoen euro en maakt onderdeel uit van masterplan huisvesting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.