De 20-jarige man die zondag omkwam bij het treinongeluk in Glimmen had zijn auto geparkeerd op het spoor voor een ‘mooie foto’. Dat zeggen getuigen.

De politie vindt het nog te vroeg om dit te bevestigen maar houdt wel rekening met dit scenario laat een woordvoerder weten.

De man uit Midden-Groningen had de auto net gekocht en reed rond met zijn vriendin. Hij parkeerde de auto op het spoor bij de overgang in de Oude Schoolstraat om foto’s te maken.

Inschattingsfout

Toen de trein naderde lukte het de jonge bestuurder niet om de auto weer te starten. Ze hebben nog geprobeerd te duwen, maar dat lukte niet. ,,We willen met de bijrijder en met andere getuigen spreken om precies te horen wat er is gebeurd’’, aldus een woordvoerder van de politie.

Woordvoerder Aldert Baas van ProRail spreekt van een tragisch ongeval. ,,Elk ongeval is tragisch, maar als je hoort wat hier is gebeurd dan is het helemaal erg. De machinist was ongelofelijk ontdaan. Een inschattingsfout. Het is daarom ook verboden om te stoppen op een overweg.’’

Diepe indruk

Het ongeluk heeft diepe indruk gemaakt op de omwonenden in het dorp. ,,We hoorden de knal net toen we zaten te eten’’, vertelt een buurtbewoonster. ,,Mijn dochter en schoonzoon zijn gaan kijken maar kwamen al heel snel terug. Het was te verschrikkelijk. Zo jong nog. En dan loopt het zo af. Heel erg voor de nabestaanden.’’

De jonge bestuurder overleed ter plekke. Het ongeval gebeurde rond 18.00 uur. Omstanders hebben het slachtoffer gereanimeerd tot de hulpdiensten arriveerden. Even later bezweek de automobilist aan zijn verwondingen.

Bloem in het gras

Op de plek van het ongeval is een bloem in het gras gelegd ter nagedachtenis aan het slachtoffer.

De trein was onderweg van Groningen naar Den Haag. De 160 passagiers bleven ongedeerd en zijn met bussen geëvacueerd.

De beschadigde trein is zondagavond weggehaald voor reparatie. ProRail heeft de schade aan de spoorwegovergang snel gerepareerd zodat de treinen zondagavond rond 22.30 uur weer konden rijden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen