Verongelukte touringbus niet vanuit Noorden vertrokken

De Nederlandse touringbus, die betrokken is bij een groot verkeersongeluk bij het het Belgische Moeskroen, is volgens Omroep West mogelijk afkomstig uit het noorden van het land. Dat werd vrijdagavond door woordvoerder Wil Joosten van Bovo-tours ontkracht.

Rond 17.30 uur de passagierslijst bekend gemaakt. Er zaten geen Groningers, Drenten of Friezen in de bus. De touringbus vervoerde circa 80 passagiers naar Parijs en vertrok vanuit Noord-Holland.

De chauffeur moest op de E17 ter hoogte van Moeskroen remmen voor een file. Een vrachtwagen botste vervolgens tegen de achterkant van de dubbeldekker. Deze werd vervolgens tegen een andere vrachtwagen, die voor de bus stond, geduwd. Het ongeluk vond rond 12 uur plaats. Naar verluidt zijn er acht mensen zwaargewond. Voor zover bekend zijn er 24 Nederlanders en 1 Belg lichtgewond geraakt. Alle Nederlanders zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Focus WTV, een regionale zender uit West-Vlaanderen, meldt dat een van de vrachtwagens een gevaarlijke stof vervoert. De gemeente Kortrijk is bezig met het opstellen van een passagierslijst. De inzittenden die niet gewond zijn geraakt, worden opgevangen in een brandweerkazerne. Kortrijk heeft een informatienummer opengesteld: 0032 56 23 96 97.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.