Verontwaardigde reacties op mishandeling bij Vindicat

Op sociale media regent het reacties op het nieuws dat opnieuw een lid van de Groninger studentenvereniging Vindicat ernstig is mishandeld.

Opnieuw ernstige mishandeling bij Vindicat (en studentencorps verzuimt dit te melden)
Lees verder

Dagblad van het Noorden maakte dinsdag melding van het incident. Dat deed zich voor op 3 december 2017. Een student werd toegetakeld tijdens de laatste nacht van de Kermesse d’Hiver, een groot driedaags feest van Vindicat. Twee 22-jarige mannen, beide lid van Vindicat, moeten in juli voor de rechter verschijnen.

Vooral het feit dat de Vindicat geen melding maakte bij de Rijksuniversiteit Groningen, terwijl dat op basis van een gedragscode wel had gemoeten, roept irritatie op bij mensen. 

,,Waarom ben ik nou niet verbaasd over zowel dit nieuws als de gespeelde reactie van Vindicat, die er schijnbaar van uit gaat dat men er zo wel mee weg komt?'', vraagt Leon van Steensel zich op twitter af.

'Regels met sancties'

Fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP in Groningen vindt dat onderwijsinstellingen alle banden moeten verbreken. Ook zouden wat hem betreft de bestuursbeurzen definitief moeten worden ingetrokken. ,,Echte regels met sancties'', twittert Dijk.

Niet alleen op Twitter maar ook op Facebook trekken mensen van leer. ,,Hoeveel waarschuwingen en incidenten zijn nodig? Haalt schijnbaar niets uit. Sancties zijn er nog steeds niet geweest. Voor zulke ‘slimme studenten’ gaat het credo ‘Ich habe es nicht gewusst’ simpelweg niet meer op. Dat is je handen wassen in onschuld en de afspraken niet nakomen'', vindt Dana Zwierstra uit Leeuwarden.

,,Wegsturen van hun opleiding lijkt me een aardige sanctie. Op het moment dat je toekomst op het spel staat willen mensen nog wel eens inbinden'', reageert Roelie Bekkering uit Stadskanaal via Facebook.

Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) heeft inmiddels aangekondigd dat ze vragen over de mishandeling gaat stellen aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Lees hieronder meer Twitter-berichten:

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.