Verontwaardiging onder bewoners De Woldring in Groningen: gratis scooterparkeerplekken kosten plotseling geld

De Woldring Locatie in Groningen. Foto: Discover Groningen

Huurders van de nieuwe Woldring Locatie aan de Friesestraatweg in Groningen zijn boos. Eerder over verplichte autoparkeerplaatsen die ver weg liggen , nu over de scooterparkeerplekken. Die zouden gratis zijn, maar daar komt Woldring nu op terug.

Dat meldt stadsblog Sikkom . Op 2 maart stuurde Woldring Verhuur een soort nieuwsbrief naar alle huurders. Daarin staan verschillende punten die de verhuurder onder de aandacht wil brengen.

Betalen voor iets dat gratis was

In die brief wordt een parkeerverbod afgekondigd voor scooters, bromfietsen en motoren. Gemotoriseerde tweewielers mogen niet meer op het afgesloten parkeerterrein worden gestald.

Tenzij de bewoner een scooterparkeerkaart voor 25 euro per maand huurt. Huurders hebben tot 13 maart om dit te regelen op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Daar balen de bewoners van, want dat was volgens hen niet de afspraak. „Ons is verteld dat dit kosteloos zou zijn.”

300 euro per jaar

Maar nu moeten ze daar 300 euro per jaar voor betalen. Dat is duurder dan de scooterverzekering zelf. André van Dalsen, directeur van Woldring, bevestigt dat de brief is verstuurd door Woldring Verhuur. Maar verder wil hij daar nog niet op ingaan. „We willen dat eerst met de huurders zelf afhandelen.”

menu