Verpakkingsvrije winkel pakt de boel in

Iets meer dan een jaar na de opening stopt Opgeweckt, de verpakkingsvrije winkel in groente en zuivel aan de A-straat in Groningen ermee.

Dat hebben Dorothéa Piek en Tonny Straatman dinsdagmiddag via Facebook bekendgemaakt. De zaak heeft te weinig klandizie. ,,Wij hebben aangeklopt bij diverse instellingen, organisaties en (regionale) overheid voor raad en daad en financiële steun, helaas kunnen/willen zij niks voor ons betekenen. Teleurstellend genoeg”, schrijven de bedroefde ondernemers.

In mei 2015 baarde de winkel opzien. Het was de eerste verpakkingsvrije winkel van Groningen. De winkel werd korte tijd later uitgeroepen tot RetailRookie 2016 door vakblad RetailTrends.

De initiatiefnemers stellen vast dat het rendabel maken van de winkel geen haalbare kaart is. Ze ervaren dat er wel een steeds grotere weerstand bestaat tegen de hoeveelheid verpakkingen rondom voeding. Dat betekent niet dat consumenten hun eigen koopgedrag willen veranderen. ,,Kennelijk is Groningen nog niet klaar voor dit concept.”

Tot eind juni houden de ondernemers uitverkoop. Daarna wordt de boel ingepakt en gaat de verpakkingsvrije winkel op slot.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.