Verslaggevers Dagblad van het Noorden genomineerd als Journalist van het Jaar 2017

Miriam Haije, Jantina Russchen en Maaike Wind van Dagblad van het Noorden zijn door vakblad Villamedia genomineerd als Journalist van het Jaar 2017.

De drie danken hun nominatie aan Het Verdwenen Groningen, het project dat in beeld brengt welke huizen, boerderijen andere gebouwen als gevolg van de gaswinning in Groningen worden gesloopt.

De journalisten werden hierbij geholpen door vele Groningers en andere betrokkenen, die samen honderden tips, verhalen en foto's instuurden. Heeft u ook een tip? We horen het graag.

De tussenstand: er staan 87 gesloopte en 372 bedreigde panden in de database.
Promotievideo voor Het Verdwenen Groningen project

Ook genomineerd zijn Maud Effting en Willem Feenstra voor hun verhalen over seksuele intimidatie in de Volkskrant en Kim van Keken en Eric Smit van Follow the Money die blootlegden hoe VVD-voorzitter Henry Keizer zichzelf verrijkte bij de overname van een bedrijf.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars waren Nieuwsuur-journalist Bas Haan, buitenlandcorrespondent Olaf Koens en Rob Wijnberg van De Correspondent. De verkiezing is een initiatief van vakblad Villamedia. Op 8 februari maakt de jury, onder wie Cisca Dresselhuys en Ad van Liempt, bekend wie de prijs in ontvangst mag nemen.

Juryvoorzitter en hoofdredacteur van Villamedia, Dolf Rogmans: „Wij zijn erg blij met alle genomineerden. Op onze longlist stonden ruim dertig journalistieke projecten. Het laat zien dat goede journalistiek in Nederland geen uitzondering is. En met de genomineerden hebben we drie kanshebbers geselecteerd die dat onderstrepen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.