Verslaggevers naar aardbevingsgebied VS

Net als Loppersum leeft Prague met aardbevingen. Net als in Groningen worden die veroorzaakt door het winnen van olie en gas. Lotgenoten zijn het. En verslaggevers Liselotte Schüren en Maaike Wind reisden ernaar toe.

Achter het verhaal
In de podcast van Dagblad van het Noorden vertellen Schüren en Wind over hun reis naar Amerika. Steeds spookte één specifieke vraag door het hoofd van Wind: ,,Ik dacht steeds: waar zou ik liever wonen? Oftewel, waar zou het beter zijn. In Oklahoma of in Groningen?"

De verslaggevers gingen op onderzoek en interviewden deskundigen, inwoners van Prague en andere betrokkenen bij de aardbevingen. Hoe kijken ze terug op deze reis? Hoe kan het dat de Amerikanen anders om gaan met aardbevingen dan Nederlanders? En waar is het nu beter?

Foto: Maaike Wind (links) en Liselotte Schüren (rechts) staan in de lokale krant Prague Times-Harald. Smartphonegebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 32 MB). Tip: beluister de podcast met een koptelefoon.

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.