Vertrouwelijke stukken gratis in de versnipperaar

Zal je net zien, wil je als particulier vertrouwelijke stukken inleveren bij de versnipperaar, waait een deel over de parkeerplaats.

Het was voor de ongelukkigen dus graaien naar de vertrouwelijke papieren die gisteren over het asfalt van Reisswolf in Scheemda waaiden. Maar eind goed al goed. Alles kwam uiteindelijk in de versnipperaar en de gedupeerden konden er om lachen.

Nationale Snipperdag

Voor de negende keer konden bedrijven en particulieren vertrouwelijke stukken gratis inleveren en veilig laten vernietigen bij Reisswolf. Dat allemaal in het kader van Nationale Snipperdag. Het was dan ook een drukte van belang. Auto’s en kleine transportwagens reden af en aan. Moeders met kinderen kwamen met een klein pakketje aanlopen, vertegenwoordigers van bedrijven kwamen met een aanhanger vol papieren en die ene oude vrouw leverde een plastic zak met papier in.

,,Er was zelfs een aantal mensen met een paardentrailer” , vertelt Caroline van Houten van Reisswolf. Van Houten kreeg eerder al een telefoontje van iemand die zijn Nederlandse gulden-biljetten wilde laten vernietigen. ,,Hoeveel? Ik weet het niet, maar ik heb het deze persoon ontraden. Maar hij is natuurlijk altijd nog welkom als hij van zijn geld af wil.” De Nederlandsche Bank geeft bezitters van Nederlandse gulden- biljetten nog tot 2032 de tijd om deze in te leveren.

Duurzaamheid

Waar in vroegere tijden vertrouwelijke stukken regelmatig werden verbrand achter de woning, heerst er nu een andere tijdgeest. Duurzaamheid is een belangrijke thema en daar haakt Reisswolf handig op in. ,,Vertrouwelijke stukken zijn vaak witte papieren. Die kun je wel tot zeven keer recyclen”, doceert Van Houten. Bij Reisswolf beseffen ze dat ze met deze gratis actie zichzelf in de vingers snijden. Want een gratis dienst kost een onderneming altijd geld. ,,Maar we willen de mensen een inkijkje geven in ons bedrijf en daarnaast informatie geven over een duurzame wereld. Bomen heb je nodig als grondstof voor papier. Daarom schenken wij ook een deel van de opbrengst van de dag aan de stichting Nationale Boomfeestdag. Die kan er bomen voor aanschaffen.”

Ondertussen levert een gepensioneerde ondernemer uit Sellingen een deel van zijn administratie in. Nee, geen naam in de krant. ,,Ik heb thuis een versnipperaar, maar om alle papieren er een voor een in te stoppen, nee. Dit is veel handiger en sneller. Daar heb ik wel een retourtje Sellingen Scheemda voor over.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.