Verzet tegen gaswinning komt tot bloei in Uithuizen

Het verzet tegen de gaswinning in Groningen komt tot bloei in Uithuizen. Daar wordt zaterdag 11 november een bloemenveld gepoot als eerbetoon aan de ‘helden in de strijd tegen de gaswinning’.

Duizenden bloembollen worden dan gepoot. Daar blijft het niet bij. Muzikanten Dion Bouwes en Dennis Krottje (winnaars Grunneger Laidjesfestival) zullen het officiële ‘Bloeiend Verzet’-lied presenteren en zangeres Kira Dekker ( The Voice of Holland) brengt een ode.

Initiatief van Beckerman

Het bloeiend verzet is een initiatief van de Groningse Sandra Beckerman, sinds dit voorjaar Twede Kamerlid voor de SP. Zij voert bij het bloembollen poten het woord. Ook burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond spreekt het gezelschap toe.

Voor iedereen

Beckerman kijkt uit naar het bloembollenpoten: ,,Samen met tientallen muzikanten, sporters, actiegroepen en maatschappelijk leiders roep ik iedereen op om te komen bij het bloeifestival van en voor Groningen.”

Het zogeheten bloeifestival begint om 12 uur in een veld langs de N999 bij de rotonde van Uithuizen. Tientallen verenigingen en organisaties belangeloos mee

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.