Vestia zet meer dan duizend woningen in Groningen te koop

Woningcorporatie Vestia is van plan 1065 (zorg)woningen in de provincie Groningen te verkopen.

De verkoop start in september. Verwacht wordt dat de eigendomsoverdracht medio 2019 zal zijn.

Grotere bijdrage

Vestia, dat vooral in het westen van Nederland actief is, wil het Groninger bezit afstoten omdat de corporatie de komende jaren een grotere bijdrage wil leveren aan de volkshuisvestingsopgave in de regio's Rijnmond en Haaglanden. Het gaat daarbij met name om Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer en Delft.

De te verkopen woningen zijn vooral sociale zorgwoning in de Groninger gemeenten Pekela, Veendam, Westerwolde, De Marne, Midden-Groningen en Oldambt. Het betreft vooral zorgwoningen, seniorenwoningen met verzorging en aanleunwoningen. Circa 40 procent van de woningen zijn zelfstandige woningen.

Noorderlicht

De complexen in de portefeuille genaamd Noorderlicht liggen verspreid over acht verschillende locaties in de provincie Groningen. De bouwjaren van de complexen liggen tussen 1966 en 2004. De huurders kunnen in hun woning blijven wonen en de huurovereenkomst blijft hetzelfde.

Vestia heeft in het gehele land zorgwoningen, maar wil zich nu concentreren op de vier gemeenten in de Randstad omdat met name daar een toenemende vraag is naar betaalbare woningen.

Vestia

Vestia staat voor een goede woning in een prettige buurt voor huishoudens met een laag (midden)inkomen en/of een kwetsbare positie. Het is een grootstedelijke corporatie die in het hele land woningen verhuurt, beheert en verkoop, maar vooral in de regio’s Rijnmond en Haaglanden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.