Video: Groningen worstelt met scooters: probleem of groot goed?

Scooters en Groningen: op basis van de kille cijfers lijkt het een gelukkig huwelijk, maar schijn bedriegt. Volgens het Groningse college van burgemeester en wethouders veroorzaken 10.000 snorscooters de nodige geluids- en stankoverlast. Bovendien vormt de snelheid een probleem.

,,Veel fietsers voelen zich onveilig op het fietspad vanwege de vaak (te) hoge snelheid van snorscooters.” Voor de gemeenteraad reden genoeg om vanavond vanaf 19.30 uur een ‘expertmeeting’ te houden. 

Tijdens deze bijeenkomst moeten experts, belangenverenigingen en inwoners vaststellen of scooters daadwerkelijk een probleem vormen en wat de mogelijke oplossingen zijn.

Meningen zijn verdeeld

Op straat blijken de meningen van Groningers verdeeld. Waar de één maatregelen vanuit milieuoverwegingen toejuicht, ziet de ander het totaal niet zitten:

,,met de auto en het OV is tegenwoordig al te duur. Als je scooters ook nog gaat weren, wordt de binnenstad nog slechter bereikbaar en kunnen er nog meer winkels sluiten.” Bekijk de bovenstaande video voor veel meer meningen en argumenten!

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.