Video: Hoe krijg je 12 zeecontainers het UMCG in?

Een hijskraan met een giek van honderd meter hees zaterdag twaalf zeecontainers vanaf het Hanzeplein een binnentuin van het UMCG in. De containers worden gebruikt als ‘bouwsteiger’.

De containers worden in twee stapels van zes opgestapeld in een binnentuin van het ziekenhuis. Daarbovenop wordt een hijskraan gehesen. Deze werkt van binnenuit aan een nieuw gedeelte van het ziekenhuis.

In dit nieuwe gedeelte, de ‘hotfloor’, komen nieuwe operatiekamers, een modernere afdeling voor de intensive care en een uitbreiding van de spoedeisende hulp.

loading

Niet onder de hijskraan komen

De hijsklus had forse gevolgen voor met name medewerkers van het UMCG. De ruimtes die onder de ‘hijsroute’ zaten, waaronder de apotheek en een deel van de ontvangsthal, waren verboden terrein.

De bussen die over het Hanzeplein rijden moesten af en toe stilhouden om de hijsmeesters de ruimte te geven hun lading op te pikken.

De planning

De hijskraan blijft dit hele weekend aan het werk. Zondag wordt onder meer een gedeelte van een nieuwe liftschacht het pand ingehesen.

menu