Video: Lonnekes huis wordt versterkt maar haar zorgen zijn daarmee niet weg

Lonnekes huis wordt versterkt maar haar zorgen zijn daarmee niet weg

Het huis van Lonneke van Rijen uit Oldenzijl staat leeg. Ze is met haar gezin naar een noodunit in de tuin verhuisd. Volgende week wordt aan de versterking begonnen.

Toen minister Eric Wiebes aankondigde de versterkingen in Groningen tijdelijk on hold te zetten kreeg Lonneke het goede nieuws. Ze is deelnemer in de pilot Heft in Eigen Hand. Hoewel ze is opgelucht, zijn haar zorgen niet verdwenen nu de versterking in gang is gezet.

Woensdagavond praat ze mee tijdens het DvhN spoeddebat over de versterking in Groningen. Dit debat gaat ook over de mensen achter alle cijfers.

Meerdere bewoners uit het aardbevingsgebied komen aan het woord. Zij gaan in op de onzekerheid dat het meest recente gasbesluit met zich mee brengt. Het ene moment hoor je dat je huis onveilig is, het andere moment is de versterking die daaruit zou voortvloeien van de baan.

Kom ook naar het debat: Groningen versterkt of verzwakt?

Dagblad van het Noorden en Groninger Forum presenteren een spoeddebat met als titel: Groningen versterkt of verzwakt? Onder leiding van wetenschapsjournalist Anna Gimbrere praten gasten en het publiek over de veiligheid en toekomst van Groningen. Hoe kunnen alle verschillende versterkingscijfers worden geduid?

Te gast zijn onder meer Tom Postmes (hoogleraar sociale psychologie aan de RUG) Rob Hendriks (initiatiefnemer Architectenpool Groningen Aardbevingsbestendig Bouwen), Susan Top (secretaris Groninger Gasberaad), Gerke Brouwer (directeur-Bestuurder Woongroep Marenland), Be Schollema (locoburgemeester Loppersum) en Joep van Ruiten (columnist Dagblad van het Noorden).

Kom ook naar het debat: Groningen versterkt of verzwakt?
Woensdag 11 juli 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Het Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen
Toegang gratis

De discussie is woensdag ook live te volgen via dvhn.nl 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.