Video: Rijd mee over de nieuwe busbaan in Groningen

Rond de Paterswoldseweg in Groningen is het hele weekend gewerkt aan de voltooiing van de busbaan van het Centraal Station naar P+R Hoogkerk.

De oranje tijdelijke brug over de Paterswoldseweg was het laatste ontbrekende deel van de busroute. Daardoor is de rit van de Koeriersterweg naar het Centraal Station in Groningen nu een paar minuten korter.

14 bussen per uur
Het laatste deel van de busbaan loopt van het Emmaviaduct naar de Koeriersterweg. Het eerste deel langs het Stadspark ging in 2004 open. Lijnen 3,4, 86, 133, 304 en 417 rijden over de nieuwe busbaan richting het station. Dat zijn ongeveer 14 bussen per uur over de nieuwe busbaan. In de spits zijn dat 22 per uur. Per rit loopt de tijdwinst op tot 2 à 3 minuten. Met name bij de Parkbrug stonden geregeld bussen in de file.

Toekomstige route
De busbaan wordt over een jaar of vijf verder doorgetrokken naar het stationsgebied. Dan valt het Emmaviaduct uit de route.

Dagblad van het Noorden reed mee van de Koeriersterweg tot aan het Centraal Station om de oude en de nieuwe route te vergelijken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.