Video: Waterproject in Pekela

Leerlingen van het Dollard College in Oude Pekela doen met leeftijdsgenoten uit Spanje, Duitsland, Denemarken en Polen mee aan het internationale project Eurowater.

De scholieren hebben de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar de kwaliteit van water in hun eigen leefomgeving en vergelijken deze week de uitkomsten. Op het terrein van korfbalvereniging WSS in Oude Pekela zijn woensdag tal van sportieve activiteiten.

Het Dollard College is de enige school in Nederland die is aangesloten bij het Comité Europa, de organisatie die het project initieert. Twee keer eerder in het 25-jarig bestaan van het comité was de school gastheer bij een uitwisseling. Volgens docent Gerard Lahpor doen deze keer 400 leerlingen mee. De helft van hen verblijft bij gastgezinnen, de andere helft overnacht op de school in drie klaslokalen. De uitwisseling duurt tot en met zondag.

Donderdag wordt commissaris van de koning Max van den Berg in Pekela verwacht. De leerlingen geven in zijn bijzijn een toelichting op hun onderzoeksresultaten van het wateronderzoek.

Lees donderdag meer in de editie Oost-Groningen van Dagblad van het Noorden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.