Video: wolf gezien bij Nieuwe Compagnie

De wolf die (Noord-)Nederland al dagen in zijn greep heeft, is maandagochtend waarschijnlijk waargenomen ten zuiden van Hoogezand.

Inez van der Wal uit Sappemeer was op weg naar haar werk in Hoogezand toen ze voorbij het bruggetje in Nieuwe Compagnie, om vijf over half negen, ineens een grote loslopende hond zag. "Ja, het leek op een herder, maar door zijn kleur en de hoeveelheid haar besefte ik al heel gauw dat ik een wolf zag."

Een wolf? De wolf? Als het om een wolf gaat, dan zal het zeer waarschijnlijk gaan om het dier dat de afgelopen dagen in Drenthe is gesignaleerd. "Ik zette direct mijn auto stil. De wolf liep er rustig langs en omheen", vertelt Van der Wal. "Dit moeten m'n kinderen zien, dacht ik meteen, en ik pakte mijn mobieltje. Bleek het ding leeg... En natuurlijk had ik geen reserve-accu bij me. Maar gelukkig wel m'n werkmobiel."

De wolf liep weg. Van der Wal startte haar auto, haar mobiel nog steeds in de opnamestand. "Nee, bang was ik niet, ik voelde me heel beschermd in mijn auto. Ik vond het heel indrukwekkend en wilde het vooral mijn kinderen laten zien. Maar ja, dan moet ik tot vanmiddag wachten, tot ze uit school komen."

Op een geven moment liep de wolf de weilanden in, richting Meerwijck, en verdween uit het zicht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.