Vier gast-beiaardiers bespelen Martinicarillon

De reeks zomerconcerten op het carillon van de Martinitoren in Groningen gaat donderdagavond van start. Jan Geert Heuvelman, vaste beiaardier van de Eijsboutsbeiaard in de Gudulatoren in Lochem, speelt dan muziek van Teleman en D’Hollander.

Dit stichting Martini Beiaard Groningen houdt jaarlijks een reeks zomerconcerten waarbij het klokkenspel bespeeld wordt door beiaardiers die niet zo vaak in de stad te horen zijn.

De stichting heeft voor de komende vier donderdagen bekende beiaardiers uitgenodigd. Jan-Geert Heuvelman (1984) is donderdag de eerste. Een week later is Jasper Stam (1980 aan de beurt. Hij speelt op 28 juli een programma met muziek van Bach en Chopin, vaak in eigen bewerking. Hij heeft eerste en tweede prijzen behaald bij beiaardconcoursen en gaf concerten in België en Polen.

Op 11 augustus neemt David van der Vlies (1977) plaats achter het klokkenspel boven in de Martinitoren. David is beiaardier in Veere en Spijkenisse en is daarnaast orgel- en pianodocent. Hij speelt muziek van Bach en Mozart en van Wim Franken, waaronder de Groninger Rapsodie.

Rien Donkersloot (1985) sluit de rij 18 augustus af. Hij is stadsbeiaardier van Haarlem en Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Op het Martinicarillon speelt Rien werken van Lasceux, Mozart, Rottiers en Romke de Waard.

De concerten vinden steeds plaats tussen 19.30 uur en 20.30 uur. Liefhebbers kunnen de muziek horen op het Martinikerkhof, in de Prinsentuin en op andere plekken in de binnenstad zoals de Grote Markt.

Op de foto: Stadsbeiaardier Auke de Boer op het Martinicarillon. Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.