Vier kranen nodig voor berging gekanteld zwaar transport van Wagenborg Nedlift in Sögel

Een beeld van de gastank dat tijdens het transport van een dieplader is gevallen. Foto: Huisman Media

Op zijn vroegst kan midden volgende week begonnen worden met de berging van de gekantelde trailer en gastank in het Duitse Sögel.

Vier kranen zijn er nodig om de gekantelde trailer van de Groninger firma Wagenborg Nedlift en de ruim 200 ton wegende gastank weer overeind te krijgen. Een kraan is inmiddels gearriveerd bij de plek van het ongeluk.

Kabels en kranen nodig voor berging

Het is de bedoeling dat de trailer deels wordt gedemonteerd. Twee mobiele kranen worden op een akkerland geplaatst om het te takelen gevaarte in balans te houden. Op straat komen kranen te staan die respectievelijk 500 en 700 ton aan gewicht kunnen takelen. Voordat de daadwerkelijke bergingsoperatie kan worden ingezet, moeten er veel kabels worden bevestigd om de kranen in positie te houden. Met de eigenaren en pachters van de landbouwgronden zijn afspraken gemaakt over de berging.

Zondag kantelde een van de conventionele trailers met gastanker. Het gevaarte belandde in een greppel naast de straat. Niemand raakte daarbij gewond. Bestemming van het transport, uitgevoerd door Wagenborg Nedlift, was de haven van het Duitse Dörpen. De gastanks zouden van daaruit naar Denemarken worden vervoerd.

Over de omvang van de schade is nog niets bekend. Duidelijk is wel dat een menselijke fout de oorzaak is geweest voor het kantelen van de trailer met gastank.

menu