Vijfduizend eendjes racen in Plantsoenvijver, winnaar verdient duizend euro

Onder commentaar alsof ze de Tour de France verreden zwommen vijfduizend gele badeendjes zondagmiddag door de vijvers van het Noorderplantsoen. Eendje nummer 2308 was als eerste binnen. Degene die dat lotnummer kocht voor 5 euro, is 1000 euro rijker.

De Duckrace werd gehouden voor het goede doel. Het overgrote deel van de opbrengst gaat naar Kids United, de Groningse voetbalclub voor kinderen met een handicap. De voetballers mochten na afloop een cheque in ontvangst nemen van 16.750 euro.

Honderden mensen keken vanaf de kant hoe de eendjes richting de overkant werden gespoten door de brandweer met brandweerslangen. Bij de finish was een goal met een fuik geplaatst, zodat goed te zien was welk eendje het snelste was.

Geldprijzen

De eerste drie winnen een geldprijs van 1000, 500 en 250 euro. Nummers 4 tot en met 35 winnen andere prijzen, beschikbaar gesteld door sponsors. De volledige uitslag is zondagavond hier te vinden.

Op een paar eendjes na werden alle nummers zondag verkocht. En op de kant zongen de kanshebbers in koor: Alle eendjes zwemmen in het water...

Kids United neemt een cheque in ontvangst na afloop.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.