Virol mikt op veertig extra banen

Afval - en papierverwerkingsbedrijf Virol in Scheemda wil de komende anderhalf jaar flink groeien qua werkgelegenheid. De directie werkt aan een ambitieus plan.

Algemeen directeur Henk Bos wil door samenwerking met gemeenten en collega-bedrijven een nog voornamere rol spelen op gebied van verwerking van papier, kunststoffen en elektronica. ,,Als die samenwerking daadwerkelijk gestalte krijgt, verwacht ik dat we voor de verwerking van de genoemde afvalstromen naar ongeveer veertig arbeidsplaatsen kunnen groeien.”

Op dit moment houden zich met die specifieke taak ongeveer vijftien mensen bezig. In totaal zijn 150 mensen werkzaam bij Virol.

Virol is met 100.000 ton per jaar al de grootste papierverwerker in Noord-Nederland. Bos wil het terrein aan de Haven Zuidzijde zo inrichten dat er nog efficiënter gewerkt kan worden.

Voor de verwerking van extra elektronica- en kunststoffenstromen richt Virol zich in eerste instantie op Groningen en Drenthe. ,,Ik ben een groot voorstander van krachten bundelen. Als we dat voor elkaar krijgen in de branche heb je minder kosten. Neem alleen al de aanschaf van een pers. Zo’n machine kost ruim een half miljoen euro. Wil je zo’n investering terugverdienen, dan heb je volume nodig. Samenwerking is eigenlijk een must.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.