Vlagtwedde overweegt alcoholgebruik in het openbaar aan te pakken

De gemeente Vlagtwedde overweegt het gebruik van alcohol in het openbaar aan te pakken. Daardoor moet overlast door alcoholmisbruik worden verminderd.

Coalitiepartij Gemeentebelangen wees tijdens de gemeenteraadsvergadering op die overlast. Harry Brunen, raadslid namens die partij, vertelde over drinkende mensen in het centrum van Ter Apel en op een kermis. Hij benadrukte ook dat de huidige Algemene Plaatselijke Verordening (APV) dit openbaar drinken niet verbiedt en wil dat die situatie verandert.

Een aantal andere raadsleden zei die mening te delen. Burgemeester Leontien Kompier (foto) zei dat ze al een tijdje in gesprek is met verschillende partijen, de politie onder meer, over een aanpassing van de APV. Daardoor zou in bepaalde gebieden drinken in het openbaar niet meer toegestaan worden. Ze wil binnenkort met een concreet voorstel bij de gemeenteraad komen.

Een aantal raadsleden benadrukte ook dat het sowieso wel mogelijk moet blijven om bijvoorbeeld zomers op een strand een blikje bier te drinken. Waarbij die dan wel in de afvalbak gedeponeerd moet worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.