Vlagtwedde zet licht op groen voor zonnepark bij Harpel

De gemeenteraad van Vlagtwedde heeft dinsdagavond het licht op groen gezet voor de aanleg van zonnepark bij Harpel.

De meeste raadsleden stemden in met het verzoek van burgemeester en wethouders om een zogenoemde verklaring van geen bedenking af te geven. Powerfield heeft die nodig om op 100 hectare landbouwgrond het zonnepark aan te leggen.

Garanties

Om dat groen licht te krijgen, moesten vertegenwoordigers van Powerfield tijdens de gemeenteraadsvergadering wel enkele garanties geven. Garanties bijvoorbeeld dat ze banen die beschikbaar komen door het park, zoveel mogelijk aan mensen uit de regio geven.

Die garanties waren nodig om enkele raadsleden over de streep te trekken. PvdA’er Willem Hoftijzer onder anderen. Hij zei oog te hebben te hebben voor de bezwaren van omwonenden maar ging toch akkoord met de aanleg. Hij wees daarbij op het belang van duurzame energie. Coalitiegenoot CDA en andere partijen deden dat ook.

Die omwonenden stellen dat hun woongenot wordt aangetast door zo’n groot park maar vinden ook dat ze zijn overvallen door het plan. Ze voelen zich overvallen en vinden dat de procedures niet goed zijn doorlopen. Een partij als Gemeentebelangen vindt dat ook en stemde mede daarom tegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.