Vleermuizen spotten in schemerdonker in stadsparken

Maar liefst zes verschillende soorten vleermuizen komen er voor in de Groningse parken. Waar wonen ze en waar leven ze van? Dit kunnen deelnemers ontdekken tijdens de vleermuizenexcursies in de nacht van 26 op 27 augustus.

Die nacht is uitgeroepen tot Europese Nacht van de Vleermuis. Vleermuiswerkgroep Groningen heeft in samenwerking met Natuur en Milieufederatie Groningen in het Selwerderpark en Park Groenestein twee vleermuizenexcursies gepland.

Soorten

De parken hebben meerdere vleermuizenkolonies. Zo zijn de vijvers van het Selwerderpark populair bij watervleermuizen. Zowel een kolonie meervleermuizen als twee kolonies gewone dwergvleermuizen zitten in huizen nabij het Selwerderpark. In het andere park komen de dwergvleermuizen, laatvliegers, rosse vleermuizen (in de bomen) en watervleermuizen voor.

De verschillende soorten zullen niet allemaal te zien zijn tijdens de excursie, maar de kans op het waarnemen van een paar verschillende vleermuissoorten waarnemen is groot. Om een soort te bepalen gebruikt de werkgroep een batdetector die de ultrasone geluiden oppikt.

De excursies beginnen 20.15 uur bij de parkeerplaats bij zwembad De Parrel (Selwerderpark) en bij de boerderij aan de oostzijde van Park Groenestein. Aanmelden kan via info@nmfgroningen.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.