Vliegen naar een pannenkoek

Als bijen naar de honing, zo vlogen zaterdag piloten naar Oostwold voor een pannenkoek. Met een zogeheten pancake fly-in werd het vliegseizoen geopend.

Het luchtruim boven Oostwold was zaterdag aardig gevuld. Vijftien vliegtuigen waren naar Vliegveld Oostwold gekomen om het nieuwe vliegseizoen in te luiden. Eigenaar Tom van der Meulen had op meer gerekend. De slechte weersvoorspellingen (buien, harde wind en hagel) zorgden op het laatste moment voor afzeggingen.

Toch is hij tevreden. ,,We hebben piloten en hun bemanning uit heel Nederland die hier in de hangar een pannenkoek eten. Mensen uit de omgeving kunnen de vliegtuigen bekijken. Natuurlijk hoop je op beter weer. Maar dat heb je niet in de hand’’, zei hij zaterdagmiddag.

Het was de tweede keer dat er een pancake fly-in in was. Van der Meulen: ,,Het idee komt uit Amerika en spreekt ons erg aan. Daar wordt de start van het vliegseizoen op een bijzondere manier gevierd: met pancakes, typisch Amerikaans. Dat laat zich gemakkelijk vertalen. Samen pannenkoeken eten, samen iets doen, met onze mensen, de vliegtuigbemanningen en mensen uit de omgeving.’’ Met een helikopterweekend eind augustus wordt het vliegseizoen afgesloten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.