Vliegtuigspotten in het Noorden

De Joint Strike Fighter (JSF) vliegt vanmiddag door Nederland en begint in het Noorden. Om 14.19 vertrekt hij uit Leeuwarden en 6 minuten later vliegt hij over Groningen. Het gevechtsvliegtuig vliegt ongeveer 400 meter boven de grond.

Dagblad van het Noorden is op zoek naar beeldmateriaal van het overvliegende gevechtsvliegtuig. Foto's en video's mogen naar digitaal@dvhn.nl.

Het Ministerie van Defensie wilde eigenlijk vorige week al een rondje vliegen. Toen ging de rondvlucht niet door vanwege de laag hangende bewolking. Het gevechtsvliegtuig wordt vandaag vergezeld door een F16 met daarin een fotograaf die de JSF op de foto zet met bekende Nederlandse monumenten.

Twee F-35's zijn voor een aantal weken in ons land. Ze vertrekken over minder dan twee weken weer richting de Verenigde Staten. De eerste F-35 moet in 2019 definitief naar Nederland komen. Het kabinet wil er in totaal 37 van aanschaffen.

Maandag vlogen twee F16's boven het land voor een Quick Reaction Alert. Doordat ze supersonisch gingen, hoorde heel Nederland twee harde knallen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.