Vmbo-leerling van Dollard College in Winschoten wint landelijke verhalenwedstrijd

Noa Blouw van het Dollard College in Winschoten met de cheque en de iPad. Foto: Randstad

Vmbo-leerling Noa Blouw (13) van het Dollard College in Winschoten heeft woensdag in Diemen een landelijke verhalenwedstrijd gewonnen. Daaraan hebben meer dan 1500 scholieren uit 60 middelbare schoolklassen meegedaan.

De competitie was voor de vierde keer georganiseerd door Randstad en studiematerialenleverancier VanDijk. Ze willen leerlingen aanmoedigen om hun schrijftalent te ontwikkelen en na te denken over een een actueel maatschappelijk thema.

De leerlingen gingen aan de slag met een thema: wat doe jij morgen? Dat onderwerp was ingegeven door alle veranderingen door technologische uitvindingen.

Robotmensen

Noa won met haar verhaal over een specialist die mensen omtovert tot robotmensen. Haar prijs bestaat uit een iPad en een schrijfworkshop van Eva Burgers voor haar hele kas. De schrijfster zat ook in de jury die alle verhaal beoordeeld heeft. Er kwamen drie winnaars uit de bus.

De twintig beste verhalen worden geïllustreerd en gebundeld in een boekje. Dat wordt verspreid onder de scholen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Ook ontvangen relaties van Randstad en VanDijk een exemplaar.

loading  

menu