Voedselbanken Groningen kregen in vier dagen tijd 80.000 euro bij elkaar voor maaltijdactie ‘t Feithhuis

Voorzitter Ulfert Molenhuis van Voedselbank Stad Groningen. Foto: Archief DVHN/ Peter Wassing

‘t Feithhuis in Groningen maakt de komende acht weken, zes dagen per week, zevenhonderd maaltijden per dag voor voedselbanken in Groningen. Voor de ingrediënten voor die maaltijden was 80.000 euro nodig. Dat geld was in vier dagen tijd bij elkaar.

Voedselbank Stad Groningen voorzitter Ulfert Molenhuis is heel blij. ,,De koks van ‘t Feithhuis werken gratis, de energiekosten zijn voor rekening van het Feithhuis. Alleen de ingrediënten moeten bekostigd: die worden geleverd door ondernemers die anders het hoofd niet boven water kunnen houden.”

De gemeente Groningen en de provincie Groningen doneerden ieder tienduizend euro. Ulfers: ,,Ook ondernemers en stichtingen legden bedragen in tot soms wel tienduizend euro. Kerken, particulieren en bedrijven deden volop mee. Een geweldige prestatie”.

Hartverwarmend

Voor het geval er toch een ‘lockdown’ komt treft de Voedselbank nu al voorbereidingen om boodschappen bij cliënten thuis te kunnen bezorgen. Dat zou vanaf ongeveer eind deze maand lukken denkt Ulfers. ,,De Voedselbank wordt overstelpt met aanbiedingen van mensen die willen helpen in de Voedselbank of straks met vervoer. Hartverwarmend. Vooralsnog redden we het omdat we een fantastisch team van vrijwilligers hebben, dat absoluut ook applaus verdient.”

Donaties

De effecten van het coronavirus zullen na acht weken nog niet voorbij zijn vermoedt Ulfers. Dus er is nog meer geld nodig voor maaltijden. Doneren kan via het bankrekeningnummer van de Voedselbank stad Groningen: NL53RABO 0 329 449 028, onder vermelding van “Feithhuisactie”.

menu