Voetbalclubs MOVV uit Midwolda en VVS uit Oostwold in gesprek over één jeugdafdeling

De jeugdbesturen van voetbalverenigingen MOVV uit Midwolda en VVS uit Oostwold zijn gesprekken gestart over één jeugdafdeling.

Beide verenigingen, de ene een zondagclub (MOVV) en de andere een traditionele zaterdagvereniging (VVS), gaan binnenkort een enquête houden hoe de leden denken over een samenvoeging van de jeugdelftallen. ,,Want we willen natuurlijk dat er draagvlak voor is”, zegt Tjark Ottema, voorzitter van het jeugdbestuur van MOVV.

Nieuw complex

Voor Ottema staat in ieder geval vast dat als er een gezamenlijke jeugdafdeling komt, moet die op een nieuw complex komen te voetballen. ,,Anders heeft het geen kans van slagen. Niet de ene zaterdag bij VVS en de andere zaterdag bij MOVV. Dat gaat niet werken. We moeten het direct goed aanpakken.” Overigens heeft MOVV een florerende jeugdafdeling.

Herwin Broesder, secretaris van de jeugdafdeling van VVS, denkt er net zo over als zijn collega van MOVV. ,,We gaan onderzoeken of er een jeugdafdeling kan komen en later zullen we wel zien of we het verder gaan uitrollen. Eerst concentreren we ons op de jeugd. We hebben geen haast en nemen er de tijd voor.”

Eén club ligt gevoelig

Zowel Ottema als Broesder weet dat één jeugdafdeling op één complex misschien nog op ondersteuning kan rekenen, maar dat snel op een nieuwe club gekoerst wordt, ligt veel gevoeliger. Beide bestuurders beseffen dat vooruitkijken nodig is.

,,We zijn nu nog een gezonde vereniging, maar bij veel verenigingen loopt het aantal leden terug. Hoewel onze accommodatie nog redelijk goed is, kan het geen kwaad om te kijken wat een nieuwe accommodatie voor mogelijkheden biedt”, meent Broesder. Ottema denkt identiek. ,,Er is bij ons niet direct een noodzaak tot samengaan, maar we moeten de ogen niet sluiten voor de toekomst.”

Kunstgras

Ottema zegt dat de jeugdbesturen vanaf september maandelijks bij elkaar komen om over het perspectief van één jeugdafdeling te praten. Ottema en Broesder hebben al een geschikte nieuwe locatie op het oog. Tegenover de brede school, op de grens van Oostwold en Midwolda, ligt een geschikt terrein voor een nieuwe accommodatie. ,,Maar dan met een kunstgrasveld”, vindt Broesder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.