Voetbalshirts voor veiling gestolen

Voetbalshirts van prominente voetballers onder wie Arjen Robben zijn uit het clubhuis van Be Quick 1887 gestolen.

De shirts waren bedoeld om vrijdag na afloop van het Voetbalkamp Groningen te veilen. Veilingmeester Jacques J. d’Ancona is gevraagd met opzwepende teksten de prijzen op te drijven.

Kansloze meisjes

Het geld is bestemd voor Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija, initiatiefneemster van Favela Street Girls. Deze organisatie probeert arme, kansloze meisjes in de sloppenwijken van Brazilië en Haïti via voetbal uit de misère te helpen.

,,Rocky Hehakaija sluit morgen het voetbalkamp op stadion De Esserberg af. Zij neemt de Nederlandse voetbalster Carmen Manduapessy mee. Carmen is in 1991 geboren in Assen en speelde bij FC Lewenborg, Be Quick en Heerenveen. Zij staat nu onder contract bij Ajax’’, vertelt Bas Eimers. Hij is al jaren de organisator van het voetbalkamp Groningen op Stadion De Esserberg in Haren.

Nieuwe shirts

De tas met de shirts is maandag aan het begin van de tweede week van het voetbalkamp in een onbewaakt ogenblik verdwenen. ,,Het zijn gesigneerde shirts van Virgil van Dijk, Eric Botteghin, Ronald en Erwin Koeman, Etiënne Reinen, Joël Veltman en Arjen Robben. En het kampioenshirt van Ajax van het eredivisieseizoen 2011-2012.’’

Bas Eimers heeft zijn netwerk binnen de voetbalwereld nu ingeschakeld om nieuwe shirts te krijgen. ,,De veiling morgenmiddag om half drie op De Esserberg gaat zeker door. Ik hoop met nieuwe shirts van bekende spelers en met de niet gestolen prijzen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.