Voice-deelnemer Pieter van der Zweep: 'Sommige mensen zeiden: Beter dan Borsato maar dat bestaat niet'

De achtste editie van The voice of Holland kent een grote Groningse inbreng. Pieter van der Zweep (28) uit Groningen, is al door naar de volgende ronde. ,,The Voice is het mooiste podium dat je kunt bereiken in Nederland.”

Pieter, je hebt al 9 singles en een album uitgebracht. Waarom doe je mee aan The Voice?

,,Ik heb er lang over nagedacht. Juist omdat ik al een paar jaar bezig ben. The Voice blijft het mooiste podium dat je als muzikant in Nederland kunt krijgen. Mensen kennen mijn liedjes wel van de radio, maar ze kennen mijn gezicht nog niet. Dat is voor mij een belangrijke reden. Ik zag mensen in mijn omgeving die er ook aan meededen, en dat hun carrière een boost kreeg. Als je geluk hebt en je gaat door, dan wordt je gecoacht door één van de vier grootste artiesten van Nederland en daar valt een hoop van te leren.”

De auditieronde heb je alvast overleefd met je versie van Marco Borsato’s De Waarheid.

,,.Ik zit nu in The Battles. Waylon en Ali B. draaiden hun stoel om. Ik koos voor Ali B. Hij is de enige die echt iets met Nederlandstalig doet. Als hij iemand heel tof vindt, dan gaat hij daar voor door het vuur. Afgelopen seizoen heeft hij dat gehad met Vinchenzo. Hij was finalist, won niet maar werkte er hard voor. Hij heeft nu een dikke, vette hit op de radio en dat is heel belangrijk. Je hebt iemand nodig die in je gelooft en Ali B. leek me er wel het type voor.”

Veel reacties gehad op de uitzending?

,,Ja, dan merk je hoe groot dat programma is. We zijn een week verder en ik krijg nog reacties. Dat is niet normaal meer. Sommige mensen zeiden: beter dan Borsato. Maar dat bestaat niet, want Marco is voor mij de top.”

Er doen deze keer veel Groningers mee aan The Voice?

,,Dat is een uniek dingetje. Geen enkele stad is, denk ik, zo sterk vertegenwoordigd als Groningen. We vormen een Gronings pact binnen The Voice. We laten zien dat hier veel talent is.”

Sinds wanneer zing je eigenlijk?

,,Dat deed ik altijd al al. Mijn ouders hebben horecacomplex De Bolder en hadden discotheek 2Night in Delfzijl. Dat was een uitgelezen plek om een podium voor mezelf te maken. Dat deed ik als er niemand bij was. Op familiefeestjes zong ik ook. Toen ik 18 was kreeg ik mijn eerste zangles cadeau. Daar kreeg ik bevestiging dat het echt wel goed klonk. Toen ben ik in bandjes gaan zingen.”

Thijs Pot uit Stadskanaal kwam vorig jaar tot in de finale. De coaches waren kritisch over hem, het publiek hield van Pot. Wat is jouw troef om ver te komen?

,,Ik hoop dat mensen zien dat ik sta te genieten op het podium. Ik wil die Marco Borsato, Bløf-achtige kant verder invullen. En misschien een stukje Groningse nuchterheid. Het is supertof om mee te doen, maar het is niet het einde van mijn leven als ik niet doorkom bij The Voice.”

Wat als je vroegtijdig sneuvelt?

,,Dan hebben een hoop mensen kennis met me gemaakt. Er ligt al een basis, ik ben veel op de radio. Na The Voice wil ik dat uitbouwen. Er moet dan een vet goede single komen.”

De andere deelnemers uit Groningen

Liefst zes Groningers laten dit seizoen hun vocale kunsten horen in het populaire televisieprorgamma The voice of Holland. Naast Pieter van der Zweep zijn dat:  Kira Dekker, Ronald Klungel, Kevin Fullinck, Robin Smit en Marloes Pieksma.

 
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.