Voor dood achtergelaten ree overleeft aanrijding

Jonge reeën die door een auto aangereden worden overleven de botsing vaak niet. Een reekalf dat op de oostelijk ringweg in Groningen geschept werd en zes uur voor dood langs de kant van de weg lag, overleefde het incident wonderwel.

Een medewerkster van de dierenambulance rukte uit om het kadaver op te halen. Bij aankomst trof ze tot haar verrassing het dier nog in leven aan. Zij bracht het gewonde dier naar Faunavisie in Westernieland waar de verwondingen werden verzorgd. Het reekalf had een flinke zwelling van de hersenen. Geschat werd dat het dier een geringe overlevingskans had. Het dier lag twee dagen aan het infuus en bleek na behandeling als gevolg van de hersenzwelling doof en blind.

Enkele dagen na de behandeling stond het dier weer op zijn hoeven en herstelde helemaal, tot verbazing en opluchting van alle medewerkers van de dierenopvang. ,,Het is goed afgelopen en inmiddels heeft het kalf dikke verkering met een reebok”, vertelt een medewerker. Bij Faunavisie worden jaarlijks 3000 dieren uit Groningen en Drenthe binnengebracht.

menu