Voorbereidingswerk zuidelijke ringweg van start

Er is nog een zitting over de ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen gaande bij de Raad van State, maar komend weekend zullen wel de eerste voorbereidingswerkzaamheden voor de ombouw van start gaan. Hiervoor is een deel van de Hereweg afgesloten.

De Hereweg is door werk aan het gas-, water- en elektriciteitsleidingnet van zaterdagavond 10 september 19.00 uur tot zondag 11 septemeber 18.00 uur ter hoogte van het Sterrebos afgesloten voor alle verkeer. Auto’s, fietsen en voetgangers worden omgeleid.

Daarnaast worden er in de periode 5 september tot en met 19 september op het hele traject van de zuidelijke ringweg asfalt- en constructieboringen uitgevoerd om milieuonderzoek te kunnen doen; zo wordt duidelijk welke stoffen er in het asfalt zitten, wat belangrijk is om te weten als er in de nabije toekomst asfalt gefreesd en afgevoerd wordt.

Het werk vindt 's nachts plaats. Bouwcombinatie Herepoort laat hiervoor om de vijftig of honderd meter een monster van het asfalt nemen, wat per locatie ongeveer een kwartier kan duren. Omwonenden moeten rekening houden met enige geluidshinder van het werk, terwijl het verkeer enige hinder kan ondervinden van beperkte beschikbaarheid van rijstroken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.