Het Bolwerk in Appingedam, een straat in het centrum van de stad, krijgt een opknapbeurt. De voormalige bakkerij en het leegstaande Chinese restaurant Shanghai worden omgetoverd tot woningen.

De plannen voor het bouwen van nieuwe huizen op deze twee locaties liggen al een tijdje op de tekentafel.. Eind september stelde Fractievoorzitter Ina Schenkel (CU) tijdens de raadsvergadering vragen over het verloederde leegstaande restaurant. Wethouder Annalies Usmany lichtte toen al een tipje van de sluier op. Nu zijn de plannen concreet.

Op het terrein van het voormalige Chinese restaurant Shanghai komt een complex met een combinatie van elf koop- en huurwoningen. Op de plek van de voormalige bakkerij, een paar huizen verderop, worden twee huurwoningen gebouwd.

loading

Belangrijke toegangsweg naar het centrum

Usmany is blij dat er oplossingen zijn voor de twee panden. „De leegstaande bebouwing aan het Bolwerk is al jaren een doorn in het oog van menig Damster. Het Bolwerk is één van de belangrijke toegangswegen naar het historisch centrum van Appingedam en op deze manier wordt er een prachtige invulling aan gegeven.”

De nieuwe woningen worden zo ontworpen dat ze passen in het historische centrum. De planning is om begin 2021 een omgevingsvergunning aan te vragen voor de bouw. Woonstichting Groninger Huis gaat de huurwoningen verhuren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen