Voorzitter stembureau: ‘PVV is semi-fascistisch racistisch’

Ton van Kesteren (PVV). Foto: Archief DVHN

De PVV stelt vragen over het optreden van Hiddo Zuiderweg, voorzitter van het stembureau op het stadhuis in Groningen. Die heeft op Facebook gezegd: „PVV is semi-fascistisch, racistisch en zeker niet democratisch.”

De PVV stelde de vragen tijdens de bekendmaking van de definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen op het stadhuis in Groningen.

Oproep op Facebook

De PVV plaatste op Facebook een bericht met de oproep om op de partij te gaan stemmen. Hiddo Zuiderweg is voorzitter van het stembureau op het stadhuis en reageerde op de oproep van de PVV. Ook zei Zuiderweg dat hij op D66 heeft gestemd.

Ton van Kesteren, lijsttrekker van de PVV: ,,Ik vind het heel kwalijk. Als het ons overkomt wordt het gebagatelliseerd. Als het bij de PvdA of GroenLinks was, zou het absoluut niet kunnen". De partij voelt zich gediscrimineerd door de Facebookpost. (Tekst loopt door onder de illustratie).

Zuiderweg blijft achter woorden staan

Zuiderweg zegt in een reactie tegen deze krant: ,,Ik sta volkomen achter mijn woorden. Het is een voldongen feit. De PVV heeft geen interne democratie, dat zie je er bijvoorbeeld in dat Wilders de leider is terwijl er geen partijstructuur is."

Op de vraag of hij zijn uitspraken had kunnen doen terwijl hij ook voorzitter is van een stembureau, zegt Zuiderweg: ,,De vrijheid van meningsuiting is volgens mij een groot goed. Ik heb geen stemadvies gegeven. Ook ben ik niet wezen schelden of heb ik gedreigd met geweld."

Peter Den Oudsten van het centraal stembureau Groningen zegt de Facebookpost te onderzoeken.

menu