Vragen over gladde tegels zwembad Kardinge

Waarom vervangt de gemeente Groningen de gladde tegels in zwembad Kardinge niet? Dat vragen het CDA en de Stadspartij in de gemeenteraad zich af. De tegels maakten meerdere slachtoffers.

Het CDA en de Stadspartij stellen raadsvragen aan het stadsbestuur over de kwestie. Bijna tien jaar geleden zijn bij een grote verbouwing alle tegels vervangen in het zwembad. Twee jaar geleden werden na klachten gladde tegels vervangen door stroevere varianten. Vorig jaar gebeurde dat opnieuw. Maar nog steeds bleven er gladde tegels liggen. ,,Waarom is slechts een gedeelte vervangen?'' vragen de partijen zich af.

Rondom het 25-meter bad in Kardinge liggen tegels die veel gladder zijn dan die in de rest van het zwembad. De Gehandicaptensportclub Groningen trok er onlangs over aan de bel. Twee leden van de club liepen gecompliceerde botbreuken op toen ze uitgleden. Ze zijn verwikkeld in langslepende procedures met letselschadeadvocaten om de kostbare behandelingen vergoed te krijgen.

In een artikel in Dagblad van het Noorden over de problemen liet de gemeente Groningen weten dat het bad voldoet aan de normen en er geen reden zou zijn om in te grijpen. Onbegrijpelijk, vindt de gehandicaptensportclub. Want de tegels kunnen voldoen aan de eisen, in de praktijk blijkt dat ze gevaar opleveren.

Het college van B en W antwoordt binnenkort op de vragen van de raadsfracties.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.