Vragen over noodlijdende winkeliers Delfzijl

VVD-raadslid Harry Houwerzijl heeft schriftelijke vragen gesteld aan B en W van Delfzijl over de ontwikkelingen in het centrum van de havenstad.

Aanleiding is het artikel ‘Gevangen in een winkelpand' in deze krant van zaterdag. Daarin luchtte een aantal winkeliers het hart over onder meer de verkleining van het winkelcentrum tot kernwinkelgebied.

In het artikel kwam naar voren dat een aantal ondernemers in het centrum van Delfzijl op of onder het bestaansminimum leeft. Raadslid Houwerzijl wil weten of het college van B en W hiervan op de hoogte is. Hij wijst op de verschillende (landelijke) ondersteuningsmogelijkheden en vraagt zich of het college in het overleg met het bestuur van de Handelsvereniging Centrum hierop heeft gewezen.

Volgens de winkeliers wekte de gemeente voorafgaand aan de operatie in het winkelcentrum verwachtingen die niet zijn waargemaakt. Dat zou voormalig burgemeester Emme Groot tegenover de ondernemers hebben toegegeven. ,,Onderschrijft uw college de opvatting van de heer Groot?'', vraagt Houwerzijl.

Hij wil verder nog weten of het college bereid is de problemen op korte termijn te onderzoeken en informeert tenslotte nog naar de mogelijkheden om de sanering van winkels te verruimen tot buiten het directe plangebied.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.