Vragenronde over nieuwe spoorbrug Fanerweg

De provincie Groningen organiseert samen met Prorail en de gemeente Zuidhorn op 27 oktober een inloopavond over de Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden.

Het gaat hierbij specifiek over de vervanging van de spoorbrug over de Fanerweg (N980). De samenkomst vindt van 16.00 tot 20.00 uur plaats in Zalencentrum Balk in Zuidhorn.

De personeelsleden van de provincie Groningen, de gemeente Zuidhorn en Prorail zullen vragen met betrekking tot dit onderwerp van geïnteresseerden en betrokkenen beantwoorden.

De twee stoptreinen die elk uur tussen Groningen en Leeuwarden rijden, kunnen het groeiende aantal reizigers in de spits niet meer aan. Om die reden komt er, per richting, een extra sneltrein bij.

Onderdeel van het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden is de vervanging van de oude spoorbrug over de Fanerweg aan de oostkant van Zuidhorn. Deze brug is reeds honderd jaar oud en daarom niet meer geschikt voor een dubbel spoor. Om die reden wordt hij vervangen door een nieuwe brug, die ruimte biedt voor twee sporen.

Tegelijkertijd worden het ontwerp en de inrichting van de brug verbeterd, onder meer met een breder fietspad en betere verlichting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.