Vrijdag feest op Grote Markt als Donar wint

Als de basketballers van Donar donderdagavond kampioen worden in Zwolle is er vrijdagavond een feestje op de Groninger Grote Markt.

De spelers worden dan gehuldigd op een bordes. Donar staat met 3-1 voor in de serie tegen Landstede Basketbal uit Zwolle.

Mochten de Groningers donderdag verliezen, dan is er zaterdag nog een kans om kampioen te worden. Als dat het geval, dan is de huldiging op dinsdagavond. In beide gevallen begint het feestje om 20.30 uur.

In de playoffs gaat het om een best of 7 serie. Wie als eerste vier wedstrijden wint gaat er met het kampioenschap vandoor.

In 2014 werd Groningen, toen nog als GasTerra Flames, kampioen en was er ook een huldiging op de Grote Markt. Er kwamen vele duizenden mensen naar het plein in de binnenstad.

Winst donderdag in Zwolle of zaterdag in Martiniplaza zou de vijfde landstitel voor de noordelijke basketballers opleveren.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.