Vrijdag veel problemen met treinverkeer Noord-Groningen (update)

Het treinverkeer in Noord-Groningen kampt vrijdag met uitval en stremmingen. Hierdoor is voor de reizigers veel vertraging ontstaan.

Arriva had vrijdagochtend de dienstregeling al aangepast, omdat vanwege de hitte het materieel met meer problemen dan gebruikelijk kampt. Daar heeft de vervoerder de hele dag last van gehad, bevestigt een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail.

Tussen Winschoten en Bad Nieuweschans reden vanwege een seinstoring tot een uur of 9 helemaal geen treinen.

Ook zaterdag beperkte dienstregeling

Tot ongeveer half 9 konden er tussen Groningen en Veendam beperkt treinen ingezet worden, waardoor reizigers anderhalf uur langer op weg waren.

Ook op de route Groningen-Eemshaven en Groningen-Delfzijl konden er tot ongeveer half 9 er minder treinen rijden. De vertraging liep op tot er ongeveer een halfuur. Rond 10 uur waren de problemen voorbij.

Arriva verwacht ook zaterdag een beperkte dienstregeling.

Prorail heeft de handen vol eraan

Prorail heeft de handen vol aan mankementen aan het materieel vanwege de hitte. Woordvoerder Aldert Baas: ,,Dat speelt ons inderdaad parten. We hebben wel wat dingen te doen om de boel in gang te houden. Het spoor zelf is er wel op berekend, maar door de hitte raken de technische systemen ontregeld.''

Hij verwacht dat het vanaf zaterdag beter wordt. De verwachtte maximumtemperatuur komt dan niet meer boven de 30 graden uit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.