Vrijdag voorlopig laatste zeer warme zomerdag

Een nacht voor de koelkast is soms de enige oplossing. Foto Shutterstock

Het wordt vrijdag, na een 'tropennacht' waarin het niet kouder is geworden dan 20 graden, voorlopig nog een keer zeer warm met temperaturen van 33 tot 39° Celcius.

Volgens Weeronline loopt de temperatuur snel op. Vrijdagmiddag wordt het 33 graden aan zee tot lokaal 39 graden in Limburg. In het Waddengebied wordt het omstreeks 30°C. De wind is matig en waait uit het oosten.

De wind is matig en draait vrijdag in de loop van de ochtend van noordoost naar oost. In de middag wordt de wind in het zuidwesten westelijk, waardoor het wat afkoelt.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is vooral in het zuiden en westen van het land kans op enkele stevige regen- en onweersbuien. In het noorden en oosten blijft het droog. Koud wordt het niet. De minimumtemperatuur komt uit op 18 tot 22 graden.

Zaterdag kan het in het oosten en noordoosten regionaal nog 28 en 33°C worden. In het noordwesten, midden en zuiden wordt het 25 tot 30 graden. Er is sprake van een tweedeling want in het zuiden is er bewolking en kunnen er, met name 's middags en in de avond, stevige onweersbuien ontstaan. Daarbij kan lokaal veel regen vallen. Het wordt daar zaterdag niet warmer dan 22 tot 25°C bij . In Zeeland blijft de temperatuur hangen op een graad of 23.

menu