Vrijspraak en straf voor Marokkaanse zakkenrollers

De politierechter in Assen heeft woensdagmiddag drie van de zes Marokkaanse asielzoekers vrijgesproken van zakkenrollen. Twee mannen krijgen vier weken en een van hen krijgt acht weken gevangenisstraf.

Alle mannen komen uit Marokko en zijn in de leeftijd tussen 20 en 25 jaar. Zij hoorden woensdagochtend tussen de zes en twaalf weken celstraf tegen zich eisen. De mannen werden verdacht van het stelen van portefeuilles en telefoons op een stapavond in Groningen.

Later in de middag werd een 22-jarige man uit Marokko veroordeeld tot vier weken gevangenisstraf voor vernieling van een scooter en verduisteren van een mobiele telefoon. De drie zitten vast en zullen worden uitgezet als ze hun straf hebben uitgezeten.

De rechter wees er nog wel op dat de vijf tot grote maatschappelijke onrust zorgden. Ook heeft het volgens de rechter zijn weerslag op de azc's en de bewoners van azc's.

De binnenstad van Groningen wordt de laatste weken geteisterd door groepen Noord-Afrikaanse asielzoekers. Zij houden zich op grote schaal bezig met zakkenrollerij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.