Vrijspraak voor handel op Marktplaats in ‘gestolen’ Rituals-producten

Een winkel van Rituals. Foto: Shutterstock

De rechtbank heeft een 49-jarige man uit Gieten vrijgesproken van het verhandelen van gestolen goederen via Marktplaats.nl. Er was een werkstraf tegen de man geëist.

De man bood in 2015 pakketten met Rituals-producten te koop aan op de website. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om pakketten die waren gestolen bij Wedeka in Stadskanaal. De pakketten met luxueuze cosmeticaproducten worden hier samengesteld en zijn bedoeld voor handel in Denemarken.

Ongebruikelijk

De rechtbank vindt dat onvoldoende is vast komen te staan dat de verdachte wist dat het om gestolen goederen ging. Naar eigen zeggen had hij de pakketten gekocht van een handelaar. Dat hij dat ’s avonds deed op een verlaten bedrijventerrein is wellicht ongebruikelijk, maar levert geen bewijs van diefstal op.

De verdachte noemde het twee weken geleden tijdens de rechtszaak onrechtvaardig dat hij werd beschuldigd. Zijn advocaat had opgemerkt dat de bewuste pakketten massaal op het internet te koop worden aangeboden. Ook zijn de pakketten te koop bij bezinestations in Slovenië.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen