Vrijwilligers Klusbus balen van inbraak

De Klusbus bij het Stadspark is bestolen. Zaterdag ontdekte een medewerker dat de geldla – met zo’n 500 euro omzet – van de stichting is verdwenen.

De vrijwilligers van de organisatie zijn teleurgesteld. ,,Ons gereedschap is er gelukkig nog’’, zegt Jaap Sturing, die de Klusbus vijf jaar geleden opstartte. De stichting klust bij particulieren met een smalle beurs of in een lastige situatie.

Bij Stichting Klusbus krijgen mensen met een beperking of met afstand tot de arbeidsmarkt de kans in het arbeidsritme te komen en om werkervaring op te doen. De organisatie is uitgebreid met Kweekplaats De Buitenhof met een kas met planten, bloemen en kruiden, waar mensen met een beperking dagbesteding krijgen. Ze kunnen ook aan het werk in de theeschenkerij, de houtkloverij en de kaasmakerij. ,,We werken met vrijwilligers en dan overkomt je zoiets.”

Sturing ontdekte zaterdag dat de deur van de werkschuur en de kantine waren opengebroken. ,,Daar was niks weg.’’ Bij de kantoorunit was een ruit ingegooid. ,,Daar is de geldla met de omzet van de Klusbus van deze maand tot zover meegenomen. Ongeveer 500 euro, schat ik.’’ Er is aangifte gedaan. ,,Maar de dader of daders zijn nog niet gepakt. We hopen dat dat nog gebeurt.’’

Met nog vier andere vrijwilligers begeleidt Sturing zo’n 25 deelnemers. Ook het vijfkoppige bestuur doet zijn werk uit liefdadigheid. ,,We hebben net een enthousiast nieuw bestuur.’’ Op 4 juni is er open dag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.