Vrolijke chaos bij Super Sintshow in Stadsschouwburg Groningen

Het maakt niet uit wat voor een feest het is, zegt Patricia Nieland uit Hoogezand. Als je het maar samen viert.

En dat was precies wat er zondagmiddag gebeurde in de Stadsschouwburg in Groningen: een grote vrolijke chaos met zingende, springende en dansende kinderen uit, zo te zien, alle windstreken.

De bijbehorende dito ouders hadden vooral gemeen dat zij met mobieltjes en hier en daar met een iPad alles vastlegden.

Voorstelling

De Super Sinterklaas Show trok zondag in twee voorstellingen 1300 bezoekers naar de schouwburg. Voor elk kind was er na afloop een cadeautje. Een samenwerking tussen de Stadjerspas en initiatiefnemer Patricia Nieland (en haar theaterbedrijf Pilot Production) maakte dit mogelijk. De gemeente Groningen helpt een handje mee.

Nieland: ”Het was de vijfde keer op rij dat we dit deden. Normaal doen we onze shows voor basisscholen in theater Kielzog in Hoogezand. Het was voor het eerst dat we in de Stadsschouwburg konden op treden. Dat was voor ons en al onze 130 vrijwilligers een cadeautje.’’

Samen feest vieren

Het Knalfeest heet de show. In de vorm van een verkleed-Piet komt het carnavalsfeest voorbij, de zoetesnoepjes-Piet refereert aan het suikerfeest. Nieland: ,,Maar hoe je het ook noemt, uit welke cultuur ook, het belangrijkste is dat alle kinderen het feest samen vieren.

Dat de ‘chille’ Zwarte Pieten ‘vet’ konden hiphoppen droeg ook bij aan de vrolijke sfeer. Slechts één meisje dacht daar iets anders over. Vol schaamte beet ze haar vader die uitbundig mee danste toe: ,,Pap, doe nou es normaal.” De komende vijf dagen is de Super Sinterklaas Show te zien in het Kielzog in Hoogezand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.