De rechtbank heeft een 33-jarige vrouw uit Groningen veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk celstraf en een taakstraf van 180 uur wegens het toebrengen van zwaar letsel. In november vorig jaar sloeg ze in café Donovan’s in de Peperstraat in Groningen een bezoeker met een glas in het gezicht.

Het slachtoffer raakte ernstig gewond en zal moeten leren leven met littekens in haar gezicht.

De verdachte heeft ontkend dat ze met een glas heeft geslagen. In haar lezing werd zij geslagen en haalde ze in een reflex uit met haar hand waarin ze een glas vasthield. Het letsel in het gezicht is volgens haar ontstaan omdat het slachtoffer op de grond viel. Beelden die van het incident zijn gemaakt zouden haar onschuld bewijzen.

Nadere bestudering beelden

De rechtbank ziet dat, op basis van dezelfde beelden, anders. Volgens de rechters kan worden bewezen dat ze met het glas in haar hand met opzet uithaalde naar het gezicht van het slachtoffer. De strafzaak werd in september behandeld maar toen aangehouden omdat de rechters de camerabeelden nader wilden bestuderen.

Met schadevergoeding

Het Openbaar Ministerie had om een taakstraf van 240 uur en 6 maanden voorwaardelijke celstraf gevraagd. Van een eis tot een onvoorwaardelijke celstraf zag het Openbaar Ministerie af omdat de verdachte een alleenstaande moeder is met vier kinderen, een vaste baan heeft en ook nog een studie volgt. De vrouw moet op last van de rechtbank wel een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer van ruim 4700 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen